021-41571 Info@shadisafar.com
021-41571 Info@shadisafar.com
0

مسجد اورتاکوی: تلفیقی از تاریخ و زیبایی در قلب استانبول

استانبول را که می‌شناسید؟ معروف است به جاذبه‌های گردشگری متنوع و جذاب که توریست‌ها از تماشای آنها سیر نمی‌شوند. این شهر مدرن و بزرگ، مکان‌های دیدنی زیادی را برای گردشگران در نظر گرفته است که در دسته‌بندی‌های مختلف تاریخی، تفریحی، مذهبی و... جای می‌گیرند. یکی از مکان‌های دیدنی در قلب استانبول مسجدی باشکوهی به نام اورتاکوی است که جزو جاذبه‌های گردشگری رایگان استانبول است که در آن تلفیقی از تاریخ، هنر و مذهب را مشاهده خواهید کرد. این مسجد با نمای زیبا و معماری خاص خود توانسته افراد زیادی را جذب کند. در ادامه بیشتر با مسجد اورتاکوی استانبول آشنا خواهید شد. 

آشنایی با مسجد اورتاکوی استانبول

مسجد اورتاکوی که با نام مسجد «سلطان عبدالمجید» نیز شناخته می‌شود، در منطقه بشیکتاش و نزدیکی تنگه بسفر قرار دارد. این مسجد زیبا دارای معماری نئوباروک و سفیدرنگی است که در طول روز با رنگ‌های مختلفی ظاهر می‌شود. مسجد اورتاکوی به فضای آرامش‌بخش و معماری خاصش معروف است و بازدید از آن به تمام گردشگران توصیه می‌شود. 
 

معماری مسجد اورتاکوی

مسجد اورتاکوی استانبول دارای معماری نئوباروک است و از سنگ مرمر سفید ساخته شده که شامل نقوش برجسته زیادی می‌شود. مسجد دارای دو بخش است، بخش اصلی به شکل گنبدی ساخته شده و دارای پنجره‌های بلندی است که نور را به داخل هدایت می‌کند. همچنین این مسجد دارای دو مناره است که از مرمر سفید و موزاییک تزیین شده ساخت شده‌اند. مسجد اورتاکوی دارای یک ورودی اصلی در بخش شمالی است و جلوی ورودی مسجد یک نرده سفید قرار گرفته که در پشت آن پلکان وجود دارد. 

ویژگی‌های جذاب در طراحی و ساخت

یکی از منحصربه‌فردترین جاذبه‌های گردشگری در استانبول، مسجد اورتاکوی است؛ حتما کنجکاو شده‌اید که دلیل آن را بدانید. شاید برایتان عجیب باشد اگر بگوییم این مسجد صبح‌ها سفیدرنگ است، عصر صورتی و شب‌ها زردرنگ می‌شود؛ اما حقیقت دارد، در واقع مسجد اورتاکوی با نام مسجد هزار چهره نیز شناخته می‌شود. این ویژگی جالب به‌قدری گردشگران را سر ذوق می‌آورد که افراد زیادی برای مشاهده آن به بازدید از مسجد اورتاکوی می‌روند.

نمای بیرونی مسجد 
نمای بیرونی مسجد اورتاکوی استانبول را با سنگ‌های مرمر سفید و موزاییک و سنگ‌های آذرین مشاهده خواهید کرد. این سنگ‌های مرمر جلوه خاصی به‌ظاهر مسجد بخشیده‌اند و لابه‌لای آنها پنجره‌های بزرگ و زیبای مسجد را می‌بینید. ترکیب تمام این موارد موجب شده تا انحنای گنبد و گلدسته مسجد ظاهری سه‌بعدی بگیرد و منظره‌ای خاص را به شما نشان بدهد. در بخش بیرونی مسجد دو مناره که هر کدام شامل یک شرفه است، وجود دارند.

فضای داخلی: پنجره‌های بزرگ با نوری چشم‌نواز
برای ورود به بخش داخلی مسجد، مسیرهای جداگانه‌ای برای خانم‌ها و آقایان در نظر گرفته شده است که می‌توانید از طریق آنها داخل شوید. اگر چند پله به بالا بروید به صحن اصلی خواهید رسید. محل نماز خانم‌ها منظره‌ای زیبا، رو به تنگه بسفر دارد که عبادت را بسیار دلنشین و آرامش‌بخش می‌کند. اما برویم سراغ زیباترین بخش مسجد اورتاکوی که آقایان در آنجا نماز می‌خوانند، یعنی سالن اصلی و تزیینات سقف و دیوارها که هر کدام به‌نوعی جذاب هستند. سالن اصلی مسجد فضایی سلطنتی و بزرگ دارد که در آن از لوسترهای باشکوه برای نورانی کردن فضا استفاده شده است. در این سالن پنجره‌های هلالی‌شکل وجود دارند که با محافظ‌های فلزی تزئین شده و جلوه‌ای متفاوت به خود گرفته‌اند. سقف این مسجد دارای نقاشی‌های منحصربه‌فردی است که ترکیب آن با نقاشی‌ها و خطاطی‌های روی دیوار، بسیار دیدنی می‌‍‌شود. در مسجد می‌توانید کتیبه‌هایی را با نوشته‌های عربی مشاهده کنید که نام خداوند و اسامی خلفا را شامل می‌شود. 

تاریخچه‌ای از مسجد باشکوه اورتاکوی

مسجد اورتاکوی استانبول که به نام مسجد سلطان عبدالمجید هم شناخته می‌شود در سال 1854 میلادی به دستور سلطان عبدالمجید یکم توسط معماران ارمنی دربار ساخته شد. این مسجد در نزدیکی تنگه بسفر واقع شده و به گفته برخی منابع، حدودا 130 سال قبل از ساخت مسجد اورتاکوی، وزیر سلطان سلیمان قانونی، مسجدی در آنجا ساخته بود که در طی سال‌ها به دلایلی همچون شورش از بین رفت و بعدها سلطان عبدالمجید تصمیم گرفت اورتاکوی را به‌جای آن مسجد بنا کند. معمار اصلی مسجد اورتاکوی فردی به نام میکونوس بالیان بود که از معماران زمان عثمانی بوده و سبک نئوباروک را برای ساخت مسجد انتخاب کرد. این سبک نوعی از هنر است که عنصر اصلی آن جنبش و تحرک بوده و از سبک کلاسیک فاصله دارد. این مسجد بعدها توسط زلزله و آتش‌سوزی بارها آسیب‌دیده و مجددا بازسازی شده است.

موقعیت مسجد اورتاکوی در استانبول 

مسجد اورتاکوی استانبول که جاذبه‌ای تاریخی مذهبی به شمار می‌رود در منطقه بشیکتاش و ساحل غربی تنگه بسفر واقع شده است.

جاذبه‌های گردشگری اطراف مسجد اورتاکوی در استانبول

در منطقه بشیکتاش و نزدیکی‌های مسجد زیبای اورتاکوی جاذبه‌های دیدنی مختلفی وجود دارند که توصیه می‌کنیم فرصت بازدید آنها را در سفر خود از دست ندهید. این جاذبه‌ها عبارتند از:
پارک ییلدیز Yildiz park
بازدید از کاخ دلمه باغچه Dolmabahçe Palace
کاخ چراغان Ciragan Palace Kempinski
کلیسای ارمنی کاتولیک Surp Krikor Lusavori
کلیسای ارتودوکس Ayios Fokas
کنیسه Etz Ahayim یا در ترکی Hayat Ağacı
ساحل و میدان محله اورتاکوی
عمارت دختر سلطان عبدالعزیز، اسما سولتان Esma Sultan Yalısı
حمام تاریخی اورتاکوی Tarihi Ortaköy Hamamı
کلاب هایی مثل Sortie، Ruby و The House Café Ortaköy

چگونه به مسجد اورتاکوی برویم؟

ازآنجایی‌که مسجد اورتاکوی در منطقه بشیکتاش است که یکی از شلوغ‌ترین و معروف‌ترین مناطق استانبول به شمار می‌رود، دسترسی به آن کار ساده‌ای است. برای رفتن به این مسجد می‌توانید از وسایل مختلفی همچون اتوبوس، تاکسی، تراموا و خودرو شخصی استفاده کنید. البته ساده‌ترین کار استفاده از اتوبوس است؛ فقط باید به میدان تکسیم بروید و سوار اتوبوس‌های خط ۴۰T یا ۴۲T   شوید تا به مسجد برسید.

آداب‌ورسوم بازدید از این مسجد تاریخی
 

بازدید از هر مکانی آداب‌ورسوم خاص خود را دارد، خصوصا مکان‌های مذهبی، پس فراموش نکنید قبل از رفتن به مسجد این نکات را در نظر بگیرید. 
بازدید از مسجد اورتاکوی برای افراد غیرمسلمان نیز مجاز است.
به یاد داشته باشید که در این مسجد باید حجاب خود را رعایت کنید.
ورود به مسجد هنگام نماز ممنوع است و باید منتظر باشید تا زمان بازدید برسد.
بازدید از این مسجد رایگان است.

نتیجه‌گیری

اگر قصد دارید در سفر خود به استانبول از جاهای دیدنی مختلف لذت برده و خاطرات خوبی را رقم بزنید، توصیه می‌کنیم ابتدا مطلب جاذ‌به‌های گردشگری رایگان استانبول را بخوانید و سپس با رزرو تور استانبول شادی سفر، برنامه‌ریزی‌های خود را برای یک سفر مهیج انجام دهید. البته فراموش نکنید که لیستی بلندبالا از جذابیت‌های این شهر تاریخی پیش رو دارید که می‌توانید هر کدام را دوست دارید برای بازدید انتخاب کنید.