021-41571 Info@shadisafar.com
021-41571 Info@shadisafar.com
0

راهنمای کامل بازدید از قلعه یدیکوله استانبول

استانبول شهر شگفت‌انگیزی است که جذابیت‌هایش برای گردشگران نه تمام می‌شود و نه تکراری؛ این شهر بزرگ موزه‌ها، باغ‌ها، کاخ‌ها و مساجد مختلفی دارد که بازدید از تک‌تک آنها لذت‌بخش خواهد بود. در دل تمام جاذبه‌های بی‌نظیر شهر مدرن استانبول، برخی از آنها شما را به سفر در تاریخ دعوت می‌کنند و در صورت قبول این دعوت، به گذشتهٔ پر فراز و نشیب ترکیه خواهید رفت تا با داستان‌هایش آشنا شوید. یکی از جاذبه‌های تاریخی در استانبول قلعه‌ای است که در زمان عثمانی‌ها ساخته شده و امروزه به‌عنوان مرکزی تفریحی برای توریست‌ها شناخته می‌شود. در ادامه شما را با قلعه یدیکوله استانبول  بیشتر آشنا خواهیم کرد، با ما همراه باشید. 

معرفی قلعه یدیکوله استانبول
 

قلعه یدیکوله استانبول  از مجموع هفت برج بر روی یک دیوار تشکیل شده و به آن، قلعه هفت برج  هم می‌گویند. این قلعه بازمانده‌ای تاریخی از زمان سلاطین عثمانی است که از آن به‌عنوان یک دیوار دفاعی در سمت جنوب قسطنطنیه، یا همان استانبول، استفاده می‌شد. 

معماری قلعه یدیکوله 
 

قلعه یدیکوله استانبول  دارای مساحتی در حدود 22 کیلومتر بوده و در طی سال‌ها از شهر قسطنطنیه محافظت کرده است. این قلعه تا به امروز بارها آسیب‌دیده و بازسازی شده تا به شکلی درآمده که امروزه آن را می‌بینیم. معماری این قلعه یکی از نمونه‌های خاص و کمیاب دوران عثمانی است که علی‌رغم ساده‌بودن، از استحکام بسیار زیادی برخوردار بوده و اهمیت نظامی بالایی داشته. قلعه یدیکوله از هفت برج تشکیل شده که چهار برج آن به‌عنوان قسمتی از دیوارهای تئودوسیوس دوم ساخته شدند و بعدها سه برج دیگر به دستور محمد فاتح به آن اضافه شدند. این برج از دو بخش بیرونی و درونی تشکیل شده؛ در قسمت بیرونی برج می‌توانید حوض، آب‌نما، مسجد، استراحتگاه سربازان، انبار باروت و مدرسه را مشاهده کنید. همچنین در فضای داخلی برج راهروهای پلکانی وجود دارند که اتاق‌های سنگی را به هم متصل می‌کنند. نکته جالبی که در مورد معماری این برج وجود دارد، این است که اگر از بالا به درون هر برج نگاه کنید، تنها فضایی تو خالی و سنگی خواهید دید.

برج‌های قلعه یدیکوله استانبول
 

همان‌طور که گفتیم  قلعه یدیکوله استانبول دارای هفت برج است که در ادامه به معرفی آنها می‌پردازیم.

برج بیزانس
این برج به برج پاستوراما معروف است و در شمال برج‌ها، کنار ستون‌های دروازه طلایی واقع شده؛ برج بیزانس چهارضلعی بود و بعدها  در سال 1725 به‌صورت هشت‌ضلعی بازسازی شد.

برج عثمان جوان 
عثمان جوان، یکی از سلاطین عثمانی در طبقه دوم این برج کشته شد و به همین علت نام برج را عثمان جوان گذاشتند.

برج اسلحه‌سازی
از این برج به‌عنوان انبار مهمات استفاده می‌شد و بعدها افراد زیادی در برج اسلحه‌سازی به قتل رسیدند.

برج سلطان احمد
ازآنجایی‌که سلطان احمد نقش مهمی در تعمیر برج داشته نام این برج را احمد گذاشتند، هر چند که حالا به علت زلزله به‌صورت کامل از بین رفته است.

برج خزانه 
این برج در زمان عثمانی، محل نگهداری اسناد ارزشمند امپراطوری بوده؛ البته بعدها خزانه دولتی به کاخ توپکاپی منتقل و این برج تبدیل به زندان شد. نام دیگر برج خزانه، عمارت سوزان است، این نام هم ناشی از آتش‌سوزی برج بوده که بعدها بازسازی شد. 

برج توپ 
از برج توپ به‌عنوان زندان برای زندانیان سیاسی استفاده می‌شد، بعدها برج آسیب شدیدی در آتش‌سوزی دید و در حال حاضر چیز زیادی از آن باقی نمانده است.

برج پرچم 
یکی از اصلی‌ترین برج‌ها که سربازان در آن نگهبانی می‌دادند، برج پرچم نام دارد. در بالای این برج پرچمی افراشته شده بود و اتاق‌های نگهبانی هم در سمت راست و چپ آن واقع شده بودند.


آشنایی با تاریخچه‌ا‌ی از این قلعه تاریخی
 

جایی که در حال حاضر آن را به نام یدیکوله می‌شناسیم، در دوران بیزانس، هپتاپیرگیون، نام داشت. در همین دوران بود که برای اولین‌بار، سخن از پایه‌گذاری قلعه یدیکوله به میان آمد. دیوارهای شهر در دوره تئودویوس دوم (سال‌های 408 تا 450) ساخته شد و بعدها به علت افزایش حملات، معماری دیوار تغییر کرد و سطوح دیگری به آن اضافه شد. در واقع می‌توانیم بگوییم قلعه یدیکوله در سال 413 ساخته شد و از ارزش نظامی بالایی برخوردار بود. به‌مرورزمان، دروازه‌هایی به دیوارهای قلعه اضافه شد که مهم‌ترین آنها دروازه طلایی نام دارد. از این دروازه برای ورود پادشاهان استفاده می‌شد و علت نام‌گذاری آن هم بال‌های طلاکاری شده روی درهای آنجاست که پس از پیروزی در جنگ، در سال 425 ساخته شد. این دیوارها در طی جنگ‌های مختلف آسیب‌دیده بودند تا اینکه پس از فتح استانبول، سلطان محمد فاتح، دیوارها را مرمت کرد و بخش‌هایی هم به قلعه اضافه شد. 

علت نام‌گذاری این قلعه 
 

قلعه یدیکوله که به نام قلعه هفت برج هم شناخته می‌شود، نام خود را از لغات (یدی) به معنای هفت و (کوله) به معنای برج گرفته است.

جاهای دیدنی در نزدیکی قلعه یدیکوله
 

استانبول زیبا، جاذبه‌های مختلفی برای بازدید دارد که برخی از آنها در نزدیکی قلعه یدیکوله واقع شده‌اند و می‌توانید علاوه بر این قلعه، به آنها هم سر بزنید. در ادامه برخی از این جاذبه‌های گردشگری را به شما معرفی می‌کنیم.

مسجد آبی
مسجد سلطان احمد یا همان مسجد آبی، با معماری زیبایش فضایی آرامش‌بخش به وجود آورده که می‌توانید به بازدید از آن بپردازید. در این مسجد از کاشی‌های آبی‌رنگ زیبایی استفاده شده و به همین دلیل آن را مسجد آبی می‌نامند. در مقالهٔ مسجد آبی، می‌توانید به‌صورت کامل با شگفتی‌های این مسجد خاص آشنا شوید. مسجد آبی حدود 10 دقیقه تا قلعه یدیکوله فاصله دارد و پیشنهاد می‌کنیم فرصت دیدن آن را از دست ندهید.  
بازار ادویه استانبول
اگر به گشت‌وگذار در بازار علاقه دارید و از عطر خوش ادویه مست می‌شوید، حتما باید به بازار ادویه استانبول بروید. این بازار محل خریدوفروش ادویه‌های تازه و باکیفیت است و از بزرگ‌ترین بازارهای سنتی سرپوشیده به شمار می‌رود. بازار ادویه یا بازار مصری‌ها در 410 کیلومتری قلعه یدیکوله واقع شده و می‌توانید بامطالعه مطلب بازار ادویه استانبول، بیشتر با آن آشنا شوید. 

آشنایی با سایر جاذبه‌های گردشگری در نزدیکی قلعه یدیکوله
 

از دیگر جاذبه‌های گردشگری در نزدیکی قلعه یدیکوله می‌توانیم به این موارد اشاره کنیم:
کاخ توپکاپی
مسجد جدید یا همان ینی جامی
آب‌انبار باسیلیکا
بازار بزرگ استانبول
مسجد ایاصوفیه
مسجد رستم پاشا
پل گالاتا


چگونه به یدیکوله استانبول برویم
 

قلعه یدیکوله استانبول  در محله فاتح واقع شده و مشرف به دریای مرمره است. این قلعه در 6 کیلومتری خلیج شاخ طلایی و در 10 کیلومتری میدان تکسیم قرار دارد. بهترین راه برای رفتن به قلعه، استفاده از اتوبوس‌های میدان تکسیم است. البته اگر با ترافیک مشکل دارید بهتر است سوار متروی مرمره شده و در ایستگاه کازلیچمه پیاده شوید و با کمی پیاده‌روی به قلعه برسید. 

 

ساعت بازدید از قلعه یدیکوله
 

قلعه یدیکوله استانبول همه‌روزه از 9 صبح تا 17 عصر پذیرای شما خواهد بود.

نتیجه‌گیری
 

بازدید از قلعه تاریخی یدیکوله  و آشنایی با معماری عثمانی می‌تواند قدم مثبتی در جهت مطالعه تاریخ باشد و شما را با گذشتهٔ استانبول آشنا کند. اگر دوست دارید به این قلعهٔ باشکوه بروید و علاوه‌برآن، از تمام جاذبه‌های دیگر شهر زیبای استانبول هم لذت ببرید، ما با تور استانبول شادی سفر در کنارتان خواهیم بود.